به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حفاظت از اراضی ملی و جلوگیری از زمینخواری توسط سوداگران در دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفت. سازمان ملی زمین و مسکن به مدیرعاملی حمیدرضا عظیمیان در دولت یازدهم به عنوان یکی از سازمانهای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی بر اساس سیاستهای کلی دولت یازدهم، ساماندهی به اراضی ملی را عملیاتی و اجرایی کرد و با تشکیل یگان حفاظت از اراضی ملی، بخشی از زمینهای عمومی از تعرض سوداگران در امان ماند.
در همین راستا، تشکیل یگان حفاظت از اراضی یکی از مهمترین اقداماتی بود که در دولت یازدهم در سازمان ملی زمین و مسکن یکی از زیرمجموعه های وزارت راه و شهرسازی ساماندهی شد. بر همین اساس، به موجب ماده ۲۳۳ قانون برنامه پنجم دستگاههایاجرایی میتوانند پس از کسب موافقت و مجوز ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به تشکیل یگانهای حفاظت اقدام کنند این یگانها از نظر بکارگیری سلاح و مهمات تابع ضوابط نیروهای مسلح هستند و با رعایت ضوابط نیروی انتظامی تحت نظر دستگاه ذیربط اداره خواهند شد.
امور انجام و محقق شده در ۱۶ ماه اخیر شامل موارد زیر است:
تهیه و تدوین طرح جامع حفاظت از اراضی، ساماندهی نیروهای موجود و امکانات حفاظتی مربوط به مؤسسات حفاظتی و مراقبتی، تحویل حدوداً ۷۵% اراضی ملی در استانها، انتخاب، گزینش و انتصاب ۳۴ فرمانده در استان ها از میان افسران ارشد پلیس، برگزاری دوره آموزش دو روزه فرماندهان یگان استانها و توجیه مأموریتهای یگان و رعایت حقوق شهروندی و در نهایت اجرای مأموریت از خردادماه سال ۹۵ به صورت عملی تاکنون.
وزیر راه و شهرسازی نیز در اسفندماه سال ۹۵ به دلیل اهمیت موضوع در نامهای به دادستان کل کشور بر تعامل و همکاری، ادارههای کل دادگستری استانها با ضابطین قضایی تاکید کرد و خواستار اتخاذ تدابیری پیشگیرانه نسبت به تجاوز به اراضی ملی و دولتی در ایام تعطیلات نوروز شد. در بخشی از نامه وزیر راه و شهرسازی بر تشکیل جلسه فوقالعاده شورای حفظ حقوق بیتالمال در استانها تصریح شد. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.)
حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز پیشتر، تشکیل یگان حفاظت از اراضی را از نخستین و زیربناییترین فعالیتهای سازمان ملی زمین و مسکن برشمرده و گفته بود: یگان حفاظت در تمامی استانهای کشور تشکیل شده است و بخشی از پرسنل فعال نیروی انتظامی به عنوان فرماندهی یگان، حافظت از اراضی دولتی را عهدهدار هستند. سازمان ملی زمین و مسکن در این مورد همکاری قابل توجهی با سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی انجام داد.
عظیمیان تاکید کرد: اسناد و زمینهای دولتی، مشخصات و مختصات آنها در اختیار یگان ویژه قرار دارد تا این یگان از سوءاستفاده زمینهای دولتی به نفع زمینخواران و دلالان جلوگیری کند و مانع از تجاوز در حرایم و زمینهای دولتی در محدوده شهرها که جزو وظایف سازمان ملی زمین و مسکن است، شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود رفع تصرفاتی که در همین مدت کوتاه و از زمان تشکیل یگان یعنی از خردادماه سال جاری (۹۵) انجام شده ۱۰۹۲ مورد است که حدود ۲ هزار هکتار زمین را شامل میشود. همچنین، در نظر داریم با هماهنگی وزارت دفاع در استانهای جنوبی و شرقی کشور با استفاده از پهباد و تصویربرداری هوایی از اراضی خود حفاظت کنیم تا مانع تصرف و تجاوز به اموال عمومی شویم. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.)
همچنین از دیگر اقداماتی که برعهده سازمان ملی زمین و مسکن بوده، تامین مسکن اقشار ویژه است که در این زمینه، سازمان ملی زمین و مسکن یکی از سازمانهای ملی زمین و مسکن بر اساس بند (ل) ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه موظف است نسبت به تامین مسکن اقشار ویژه (جانباران ۲۵ درصد و بالاتر، آزادگان، فرزندان شهید و جانبازان ۷۰ درصد به بالا) اقدام کند. در همین راستا نیز در سال ۹۵، سه اقدام اساسی شامل اجراز شرایط متقاضیان معرفی شده از سوی بنیاد شهید بر اساس دستورالعمل ابلاغی به استان ها، ساماندهی و واگذاری اراضی به صورت گروهی هرقطعه برای 3 نفر به بالا و همچنین پرداخت تسهیلات جهت تامین مسکن انجام گرفت./
نظر شما